BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple legger ikke inn bud hos NLS

Apple har ingen interesse å være med på anbud lagt ut av Nasjonalt Læremiddelsenter. Apple Norge satser isteden på direkte samtaler med skoler og fylkesmenn. Likevel er universiteter og høyskoler mest prioritert for Apple.

Caspar Lund
21. aug. 1997 - 15:43

Apple Norge har de siste årene ikke hatt interesse av å legge inn bud på rammeavtaler som Nasjonalt Læremiddelsenter (NLS) har lagt ut. Dette forteller Odd Martinsen, daglig leder i Apple Norge til digi.no.

- Vi har aldri vært med på anbudsrundene som har vært gjennomført av Nasjonalt Læremiddelsenter Vi har ingen interesse av å gå gjennom Nasjonalt Læremiddelsenter da disse har uttalt at de ikke har råd eller kapasitet til å bruke to plattformer. Dette har vi tatt følgene av og vil dermed ikke være med på anbudene. En annen grunn er at vi heller ikke har hatt lyst til å være med. Foreløpig har vi ikke noe å hente på dette markedet.

- Vår satsning innen utdanning retter seg mot høyskoler og universiteter. Vi står for halvparten av de maskiner som er installert i Norges fire universiteter. Vi satser fra høsten av med en rekke kampanjer rettet mot studenter og deres utdanningsmiljøer, uttalte Martinsen.

Sammen med sitt markedsføringsbyrå, Orkan Reklamebyrå, vil Apple Norge satse på sitt StudMac-konsept. Flere student-team i Norge vil markedsføre Apples produkter på de store utdanningsinstitusjonene.

- Apple har en del installasjoner i grunnskolen i Norge i dag. Maskinene er levert i følge avtale vi har inngått med den enkelte fylkesmann, kunne Martinsen fortelle digi.no.

I Bergen har Storetveit skole både PC-er og Macintosh. Ingrid Tou Hattestad, som er drivkraft bak datasatsningen på denne skolen, forteller at de uten problemer bruker Macintosh og Wintel-maskiner i samme nettverk.

- Vi kjører for det meste Apple-maskiner. På lærerværelset og på noen datarom har vi PC-er. I begynnelsen hadde vi bare Mac-er, men siden kommunen kun kjøper PC-er måtte vi også ha noen. Implementeringen gikk smertefritt, sier Hattestad til digi.no. På spørsmål om Nasjonalt Læremiddelsenter utspill kunne hun bare si at det virket lite gjennomtenkt. Mac-ene har Hattestad selv skaffet, både gjennom bruk av forskerstipend og sponsing.

- Jeg skjønner ikke hvorfor norske skoler ikke gjør som i USA, nemlig å satse på den brukervennlige Mac-en. Apples fildeling er en av mange fordeler den har i forhold til Wintel maskiner, sier Ingrid Tou Hattestad. På spørsmål om Apples fremtid kunne hun bare si "Jeg er litt redd!".

Nasjonalt Læremiddelsenter ville ikke kommentere saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.