Apple lover «enda bedre» kartopplevelse

Karttjenesten i iOS 6 mottatt med både raseri og skadefryd.

Apples karttjeneste er stort sett fin å se på, men manglende kvalitet på kartene gjør at man ikke kan stole på tjenesten.
Apples karttjeneste er stort sett fin å se på, men manglende kvalitet på kartene gjør at man ikke kan stole på tjenesten. (Bilde: Apple)

Karttjenesten i iOS 6 mottatt med både raseri og skadefryd.

Apple har med iOS 6 lempet ut kartapplikasjonen basert på Google kartmateriale og erstattet den med en selvbygd løsning basert på lignende materiale fra andre leverandører – blant annet TomTom.

Selv om kartapplikasjonen har en interessant og tilsynelatende godt fungerende funksjonalitet, så står det verre til med en hel del annet – ikke minst det nevnte kartinnholdet. Mange har nå gått så langt som å kalle hele lanseringen en fiasko. På weben florerer det med eksempler på hvor mangefulle, misvisende eller direkte feilaktige kartene er.

Mange feil

Et norsk eksempel som bt.no skriver om, er at Vågen i Bergen er helt borte fra kartet. Hovedstaden i Tyskland har i noen tilfeller blitt døpt om til «Schöneiche bei Berlin», Airfield Park i Dublin, Irland, er markert som flyplass, mens en video her viser at det også er stor forskjell på blant annet detaljnivåene til den gamle og den nye løsningen. Flere eksempler finnes her.

Mange brukere og applikasjonsutviklere raser i diverse fora, siden man ikke kan beholde den godt fungerende kartapplikasjonen fra iOS 5 dersom man oppgraderer til iOS 6. Konkurrentene og brukere av andre smartmobil-plattformer viser samtidig ikke så rent lite skadefryd.

Apple har denne gangen vært tidlig ute med å kommentere manglene.

– Kunder over hele verden oppgraderer til iOS 6 med mer enn 200 nyheter, inkludert Apple Maps, vår første karttjeneste. Vi er begeistret over å kunne tilby denne tjenesten med innovativ, ny funksjonalitet som Flyover og Siri-integrasjon, samt gratis sving-etter-sving navigering. Vi lanserte denne nye karttjenesten i visshet om at den er en viktig initiativ, og vi har nettopp begynt med den. Vi forbedrer den kontinuerlig, og ettersom Maps er en nettsky-basert løsning, vil den bli bedre desto flere mennesker som bruker den. Vi jobber også med utviklere for å integrere noen av de forbløffende reiseapplikasjonene i App Store med iOS Maps. Vi setter pris på all feedbacken fra kunder og jobber hardt for å gjøre kundeopplevelsen enda bedre, sier Trudy Muller, en talskvinne for Apple, til AllThingsD.

Det forklares ikke hvordan feilene i kartene vil forsvinne bare ved å at iOS-brukerne tar dem i bruk, men det vil i alle fall bidra til at feilene oppdages raskere. Så avhenger det av Apple og selskapets partnere å få rettet feilene før brukerne gir opp og velger alternative løsninger. Både Google og Nokia har i så måte mange års forsprang. Sistnevnte benytter også anledningen til å fortelle at «pretty» ikke er nok for selskapet.

Google Maps

Allerede nå er det mange som lurer på når Google Maps kommer til iOS som en egen separat applikasjon. Google har lovet å tilby dette, men det er ikke sikkert at selskapet vil forhaste seg. Misnøyen med Apple Maps kan bidra til at potensielle iPhone-kunder velger en annen enhet. Men TechCrunch siterer en ikke navngitt kilde som forteller at Google har håp om å få Google Maps-applikasjonen for iOS klar innen jul.

Brukere av iOS-enheter som virkelig vil krype til korset, kan selvfølgelig også bruke Google Maps i Safari.

    Les også:

Til toppen