KARRIERE

Apple må betale Samsung

Straffes i Storbritannia for villedende kunngjøring.

Apple og Samsung kjemper mot hverandre i domstoler i en rekke land, inkludert Storbritannia, Tyskland og USA.
Apple og Samsung kjemper mot hverandre i domstoler i en rekke land, inkludert Storbritannia, Tyskland og USA.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2012 - 10:23

Apple må dekke advokatutgiftene til Samsung etter den britiske rettssaken hvor Samsung ble frifunnet for å ha krenket en Apple-eid mønsterbeskyttelse med flere Samsung Galaxy Tab-modeller. Domstolen bestemte at Apple skulle kunngjøre på selskapets britiske nettsted at Samsung ikke har krenket den aktuelle mønsterbeskyttelsen, noe Apple gjorde på en måte som både Samsung og domstolen fant villedende og ikke i henhold til kjennelsen.

Apple har senere kommet med en ny kunngjøring som har blitt akseptert av de øvrige partene. Men selskapet slipper ikke helt unna med det upresise førsteforsøket.

The Court of Appeal of England and Wales har nå beordret Apple til å betale for Samsungs rettsutgifter på en måte som anses som et forsøk på øke den offentlige ydmykelsen av Apple. Dommen krever at Apple betaler for alle utgifter knyttet til Samsungs forsvar. Dersom det oppstår uenighet om summene, vil disse sannsynligvis løses til fordel for Samsung.

Det er ikke uvanlig at taperen i britiske rettssaker må dekke motpartens advokatutgifter. Det spesielle i denne saken er at dette skal gjøres i henhold til det dommerne kaller for «indemnity basis», en form for utvidet erstatning som i alle fall betyr større beløp enn det som er vanlig.

Flere detaljer om dette avgjørelsen finnes hos Groklaw og i selve rettskjennelsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.