JUSS OG SAMFUNN

Apple må hjelpe FBI å knekke en iPhone

 

FBI skal omgå telefonens sikkerhet med rå makt-metoden (brute force) ved å gjette passordet et ubegrenset antall ganger. Nå blir Apple pålagt å bistå.
FBI skal omgå telefonens sikkerhet med rå makt-metoden (brute force) ved å gjette passordet et ubegrenset antall ganger. Nå blir Apple pålagt å bistå. Bilde: Aas, Erlend

Washington (NTB-Reuters): En amerikansk domstol har pålagt Apple bistå FBI med å bryte seg inn på telefonen til Syed Rizwan Farook, som sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul.

Dommer Sheri Pym i distriktsretten i Los Angeles uttalte at Apple må bistå med «rimelig teknisk assistanse» til FBI-etterforskerne som ønsker å få tilgang til informasjonen fra Farooks iPhone 5C.

Brute force

Blant annet inkluderer dette å omgå telefonens automatiske slettefunksjon og passordbeskyttelse, slik at etterforskerne kan gjette passordet et ubegrenset antall ganger.

– Apple har eksklusive tekniske muligheter til å assistere myndighetene i å fullføre sitt søk, men har nektet å bistå med denne assistansen frivillig, uttalte aktoratet.

Nå har Apple fem dager på seg til å komme med et tilsvar, dersom selskapet mener det vil være urimelig besværlig å oppfylle rettens ordre, heter det i kjennelsen.

Farook og hans kone Tashfeen Malik ble drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet.

FBI mener informasjon fra Farooks mobiltelefon kan være viktig i etterforskningen av saken.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.