Apple må nøye seg med milliarden

Dommer Koh mener at Samsungs patentskrenkelser ikke ble gjort med forsett.

Apple må nøye seg med milliarden

Dommer Koh mener at Samsungs patentskrenkelser ikke ble gjort med forsett.

Apple ble tilkjent en erstatning på 1,05 milliarder dollar i rettssaken mot Samsung som gikk av stabelen i San Jose, California, i august i fjor. Juryen i saken erklærte Samsung skyldig i patentkrenkelser.

Apple har i ettertid krevd en høyere erstatning fordi selskapet mener at Samsung har krenket patentene med forsett. Dette er et spørsmål som det har vært opp til dommeren i saken, Lucy Koh, å avgjøre. Denne avgjørelsen ble kjent i går kveld.

Koh har kommet fram til at Apple ikke har kunnet bevise at Samsung har krenket de aktuelle, Apple-eide patentene med forsett.

Ifølge The Verge skal Koh ha festet mer lit til Samsungs forklaring. Selskapet argumenterte for at det hadde grunn til å tro at Apples patenter vær ugyldige og dermed at selskapet ikke gjorde noe galt.

Lucy Koh er dommer ved distriktsdomstolen i Northern District of California.
Lucy Koh er dommer ved distriktsdomstolen i Northern District of California. Bilde: United States District Court, Northern District of California

Dersom utfallet hadde vært motsatt, kunne Koh potensielt ha gitt Apple medhold i kravet om opptil tre ganger så høy erstatningssum.

I rettsdokumentet som inneholder Kohs avgjørelse, gjentas det at Samsung ikke får medhold i selskapets krav om en ny rettssak.

Dermed er det svært sannsynlig at i alle fall Samsung vil anke saken. Det er flere forhold som taler for dette, ikke minst det faktum at det amerikanske patentkontoret i fjor høst erklærte to av de aktuelle patentene i saken som midlertidig ugyldige.

Flere detaljer om utviklingen i saken finnes hos Groklaw og FOSS Patents.

    Les også:

Til toppen