JUSS OG SAMFUNN

Apple må nøye seg med milliarden

Dommer Koh mener at Samsungs patentskrenkelser ikke ble gjort med forsett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. jan. 2013 - 10:05

Apple ble tilkjent en erstatning på 1,05 milliarder dollar i rettssaken mot Samsung som gikk av stabelen i San Jose, California, i august i fjor. Juryen i saken erklærte Samsung skyldig i patentkrenkelser.

Apple har i ettertid krevd en høyere erstatning fordi selskapet mener at Samsung har krenket patentene med forsett. Dette er et spørsmål som det har vært opp til dommeren i saken, Lucy Koh, å avgjøre. Denne avgjørelsen ble kjent i går kveld.

Koh har kommet fram til at Apple ikke har kunnet bevise at Samsung har krenket de aktuelle, Apple-eide patentene med forsett.

Ifølge The Verge skal Koh ha festet mer lit til Samsungs forklaring. Selskapet argumenterte for at det hadde grunn til å tro at Apples patenter vær ugyldige og dermed at selskapet ikke gjorde noe galt.

Lucy Koh er dommer ved distriktsdomstolen i Northern District of California. <i>Bilde: United States District Court, Northern District of California</i>
Lucy Koh er dommer ved distriktsdomstolen i Northern District of California. Bilde: United States District Court, Northern District of California

Dersom utfallet hadde vært motsatt, kunne Koh potensielt ha gitt Apple medhold i kravet om opptil tre ganger så høy erstatningssum.

I rettsdokumentet som inneholder Kohs avgjørelse, gjentas det at Samsung ikke får medhold i selskapets krav om en ny rettssak.

Dermed er det svært sannsynlig at i alle fall Samsung vil anke saken. Det er flere forhold som taler for dette, ikke minst det faktum at det amerikanske patentkontoret i fjor høst erklærte to av de aktuelle patentene i saken som midlertidig ugyldige.

Flere detaljer om utviklingen i saken finnes hos Groklaw og FOSS Patents.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.