Apple med podcasting og nye iPoder

Apple tror iPod og iTunes med podcasting vil innføre en ny generasjon radio.

Apple tror iPod og iTunes med podcasting vil innføre en ny generasjon radio.

Apple har forenklet utvalget av selskapets digitale musikkspillere, i tillegg til at mange av spillerne nå er utstyrt med fargeskjerm. Dessuten har selskapet gitt ut en ny versjon av iTunes-programvaren, med støtte for podcasting.

Videre har de nye iPodene fått en egen podcast-meny. En oppdatering til iPod mini og iPod-er med Click Wheel kan lastes ned fra Apples nettsted. Da vil også brukerne av disse enhetene få tilgang til podcast-menyen.

Apple har droppet 30 GB-modellen av iPod og selger nå 20 GB-modellen for 2790 kroner og 60 GB-modellen for 3690 kroner.

Begge modellene har kan utstyres med iPod Camera Connector, slik at bilder fra digitale kameraer kan overføres til iPoden. Bildene kan vises på iPod-skjermen eller på en tv.

Apple har også kommet med en fargeskjermutgave av iPod U2 Special Edition som nå koster 2990 kroner. Dessuten er prisen på 1 GB iPod shuffle blitt redusert til 1149 kroner.

Podcasting er en metode for publisering av filer på Internett, som normalt innebærer at brukeren abonnerer på en feed og automatisk mottar nye filer når disse blir tilgjengelige. Svært ofte er disse filene lydfiler, for eksempel opptak av radioprogrammer.

Brukere av iTunes 4.9, som nå er tilgjengelig for både Mac og Windows, skal enkelt kunne abonnere på mer enn 3000 gratis podcastede radioprogrammer, inkludert ABC News, Adam Curry, BBC, Clear Channel, The Dawn and Drew Show, Disney, Engadget, ESPN, Newsweek og NPR-stasjoner som KCRW i Los Angeles og WGBH i Boston.

iTunes 4.9 kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen