UTVIKLING

Apple med utviklerverktøy for annonser

Lar alle skape reklame til iPhone og iPad.

21. des. 2010 - 09:56

Det har vært forholdsvis stille rundt Apples nye annonsenettverk iAd siden lansereringen i sommer.

Plattformen gir utviklere anledning til å tjene penger på gratisappliksjoner ved å bygge inn annonser i applikasjoner til iPhone, iPod og iPad.

Likevel er det mange som ennå ikke har sett en eneste iAd-annonse. En grunn til det kan være at Apple selv har produsert all reklamen. Inngangsprisen har vært høy for annonsørene, noe som bare har tiltrukket store aktører.

Apple har nå lansert et eget utviklerverktøy som kan bote på det. Verktøyet er laget for Mac OS X og har fått navnet iAd Producer.

Gjennom et pek-og-klikk grensesnitt skal man enkelt kunne kunne plassere ulike elementer og skape interaktive annonser, alt mens HTML5, CSS3 og JavaScript settes opp i bakgrunnen.

Mer teknisk kyndige kan dukke ned i koden, og verktøyet inkluderer blant annet debugger for JavaScript.

Videre følger det med en rekke maler, forhåndsdefinerte animasjoner og effekter, et bibliotek med ferdige komponenter som knapper, brytere samt mer avanserte interaktive objekter som blant annet Apples «CoverFlow»-visning av elementer.

I praksis skaper man en selvstendige HTML5-applikasjon som kan integreres med eksisterende iOS-applikasjoner.

Som med Apples øvrige utviklermiljø Xcode følger det med en simulator, som lar deg spille av prosjektene og se hvordan de fungerer på en virtuell enhet (enten iPad eller iPhone).

Den kanskje viktigste egenskapen ved iAd-annonsenettverket er den tette integrasjonen med operativsystemet. Det er lagt opp til interaktive annonser, og brukerne skal få slippe å gå ut av programmene de spilles i.

iAd Producer er tilgjengelig for registrerte utviklere og kan lastes ned fra Apples nettsider.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.