BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple med volumsalg av B2B-apper

Innkjøp til ansatte skal bli enklere.

15. juli 2011 - 12:53

Forbrukere kan enkelt kjøpe og laste ned programvare i App Store, med personlig tilknyttet iTunes-konto.

Men også bedrifter har behov for å utruste ansattes iPhone eller iPad med programvare. Med enterprise-lisens er det mulig å utvikle og rulle ut egne programmer, også utenfor App Store-universet, men innkjøp har vært kronglete.

Dette skal nå bli mye enklere.

Apple kunngjør denne uken at de snart innfører volumsalg av apper.

- Enten du skal tilby apper til to eller 10.000 ansatte, blir det nå enklere å finne, kjøpe og distribuere programmene bedriften har behov for, heter det.

Det fremgår ikke om det gis kvantumsrabatt. Trolig vil prisene være de samme uavhengig av hvor mange eksemplarer som kjøpes inn. Apple sier heller ingenting om dette også blir aktuelt for innkjøp fra Mac App Store.

Skreddersøm

Som ledd i tilbudet skal de også tilby muligheten til å kjøpe skreddersydde B2B-applikasjoner. Eksempelvis apper med bedriftens logo eller andre tilpasninger av grensesnitt eller funksjoner knyttet mot bedriftens miljø.

Ifølge kunngjøringen vil alt innhold i App Store være tilgjengelig. En innkjøper søker opp apper på vanlig måte, plotter inn antallet de vil kjøpe, og fullfører handelen med bedriftens kredittkort.

Engangskoder til de ansatte kan deretter distribueres til ansatte via e-post eller på annen egnet måte. Egne verktøy skal gi oversikt over hvem som har installert programmene.

I første rekke blir dette tilgjengelig for kunder i USA, og bare bedrifter som er registrert med eget nummer hos kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.