BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple mener seg truet av Microsoft

Apple-direktør Avadis Tevanian vitner om at Microsoft la sterkt press på Apple for å få selskapet til å kutte i multimedia-satsingen.

Jens Kanden
2. nov. 1998 - 14:38

I henhold til det skriftlige vitemålet fra Tevanian - tidligere NeXT-direktør - truet Microsoft med å sette inn 150 ingeniører for å konkurrere med Apple, dersom selskapet ikke droppet satsingen på QuickTime for avspilling av multimedia-innhold. På den tiden jobbet det totalt rundt 100 Appple-ingeniører på QuickTime.

Apple ble bedt om å konsentrere seg om det mye mindre markedet for produksjon av multimedia-innhold, ifølge Tevanian, som også hevder at Microsoft med vilje laget multimediaformater i Windows som ikke er kompatible med QuickTime.

Tevanian sier sogar i vitnemålet at Compaq skal ha vist interesse for QuickTime, men at selskapet trakk seg fra en mulig avtale med Apple for ikke å ødelegge forretningsforbindelsen med Microsoft.

Tevanian støtter også opp om Apple-finansdirektør Fred Andersons tidligere vitnemål om at Microsoft presset Apple til å velge Internet Explorer som standard nettleser for Macintosh på bekostning av Netscape Navigator. Microsoft skal ha truet med å kutte videre støtte for Mac i den svært viktige Office-pakken.

Apples fremtid var avhengig av at Office er tilgjengelig for Mac, og Tevanian indikerer i vitnemålet at Apple ikke ville valgt Explorer dersom selskapet hadde stått fritt til å velge.

I en pressemelding fra Microsoft viser selskapet til at det har støttet Apple-plattformen i 17 år, og at Microsoft fortsatt støtter plattformen. Selskapet avviser også at det har presset Apple til å velge Explorer som nettleser eller at selskapet har forsøkt å sabotere QuickTime. Microsoft skriver videre i pressemeldingen at påstanden om at selskapet skal ha lagt press på et stort og vellykket selskapet som Compaq, faller på sin egen urimelighet.

Tevanians skriftlige vitnemål ble sluppet fredag, og han skal krysseksamineres mandag amerikansk tid.

Se peker til Tevanians skriftlige vitnemål og Microsofts respons i margen til høyre under relaterte nettsteder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.