KARRIERE

Apple mister FreeBSD-gründer

Jordan Hubbard (50) går til ny jobb.

Det finnes få nyere bilder av Jordan Hubbard. Her holder FreeBSD-gründeren et foredrag på en Mac OS X-konferanse i 2002.
Det finnes få nyere bilder av Jordan Hubbard. Her holder FreeBSD-gründeren et foredrag på en Mac OS X-konferanse i 2002. Bilde: D. Story/J. Blanchard/O'Reilly Network
25. juli 2013 - 11:09

Apple har i sommer mistet en svært sentral ansatt gjennom 12 år, direktøren for deres UNIX Technology Group, Jordan Hubbard har sluttet.

Hvem som blir hans etterfølger er uvisst. Jobbyttet har i liten grad vært plukket opp av internasjonal presse og er heller ikke kunngjort av Apple.

Det er nesten oppsiktsvekkende.

Hubbard (50) har vært en betydningsfull utvikler helt siden 1970-tallet, ikke minst som bidragsyter innen åpen kildekode. Mest kjent er han for FreeBSD-prosjektet han var med å starte i 1993.

Amerikanerens betydning for operativsystemet FreeBSD har vært sammenlignet med den Linus Torvalds har for Linux.

Deler av BSD dannet grunnlaget for kjernen som fortsatt benyttes i operativsystemene Mac OS X og iOS. Hubbards betydning for Apples arbeid med kjerneteknologi kan neppe overdrives.

BSD-maskotten Beastie.
BSD-maskotten Beastie.

I juli begynte han som teknologidirektør for iXsystems, der han får ansvar for lagringsplattformen FreeNAS, ifølge en kunngjøring.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.