Apple mobiliserer kjendisene

På et eget websted står kjendiser og Mac-beundrere fram og forteller om sitt arbeid, sine vyer, sine forhåpninger og sitt datautstyr. Alle er utvalgt av Apple-sjef Gil Amelio personlig.

På et eget websted står kjendiser og Mac-beundrere fram og forteller om sitt arbeid, sine vyer, sine forhåpninger og sitt datautstyr. Alle er utvalgt av Apple-sjef Gil Amelio personlig.

De håndplukkede celebritetene stiller selvfølgelig gratis, mot at Apple donerer to PowerMac, en fargeskriver og et digitalt kamera til et godt formål.

Webstedet AppleMasters ble lansert for en uke siden, og skal allerede ha kommet opp i 280.000 treff. Den viser en liste over utvalgte Apple-mestre - fra tidligere tungvektsmester Muhammad Ali til suksessforfatteren Michael Crichton (han som skrev Jurassic Park og gjorde Steven Spielberg lykkelig) via kjente leger, skuespillere og Nobel-pris-vinnere.

Ikke alle er på plass ennå. Men en som er spesielt verdt å nevne, er astronauten og legen og kjemikeren Mae Jemison, USAs første afro-amerikaner i rommet. Hun gir datautstyret fra Apple til en stiftelse hun opprettet i fjor til ære for sin avdøde mor, med formål å fremme forståelse blant ungdom for samspillet mellom samfunn, vitenskap og teknologi, slik at de som voksne vil kunne yte mer effektivt og mer gagnlig til samfunnet.

Mae Jemison har to jobber. Hun er professor ved Dartmouth College og leder sitt eget institutt - Jemison Institute for Advancing Technology in Developing Countries (før hun ble astronaut arbeidet hun to år som lege i Afrika, i regi av det amerikanske Fredskorpset). Hun er også engasjert i selskapet hun grunnla i 1993 da hun forlot NASA: The Jemison Group Inc., som arbeider med prosjekter rundt blant annet satellittkommunikasjon for å fremme helsetjenester i utviklingsland, solenergi, og ungdom i USA og Sør-Afrika.

Damen har et imponerende arsenal av Apple-utstyr: hele åtte Performa, en Quadra, en PowerMac 7100/80, en Powerbook og en Newton.

Hun er absolutt inspirerende, og Gil Amelio håper selvfølgelig at vi ikke bare lærer av hennes sosiale engasjement og iver, men også av hennes teft for gode datamaskiner.

Til toppen