Apple nest størst innen smarte mobiler

Nokia taper terreng i denne kategorien som økte kraftig i tredje kvartal.

Apple nest størst innen smarte mobiler

Nokia taper terreng i denne kategorien som økte kraftig i tredje kvartal.

Det britiske analyseselskapt Canalys har levert sine anslag over leveransene i det globale markedet for smarte mobiltelefoner i tredje kvartal i år.

Mens leveransene av mobiltelefoner samlet sett går tilbake i Europa og Nord-Amerika – det er de rimelige modellene i ikke-mettede markeder som øker – er markedet for avanserte mobiltelefoner i rask vekst.

I tredje kvartal 2008 økte leveransene med 28 prosent, til 39,9 millioner enheter, sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Det amerikanske markedet ble mer enn doblet. Veksten i «Emea» (Europa, Midtøsten og Afrika) var 21 prosent. I Sentral- og Øst-Europa var økningen 43 prosent. Veksten i Vest-Europa oppgis ikke overfor dem som ikke kjøper hele rapporten, men den karakteriseres som «sterk».

Nokia leverte 3,4 prosent færre smart mobiler i tredje kvartal i år enn i fjor. Apple mer enn seksdoblet sine leveranser, og hoppet forbi RIM («Blackberry») blant de topp fem, til andre plass. Stjernen innen Windows Mobile, HTC, greide nesten å tredoble sine leveranser, og er nå på høyde med den fjerde på listen, Motorola.

Her er tallene fra Canalys:

Til toppen