Apple Norge kutter ikke

Mens morselskapet i USA kutter fra fem til to distributører, gjør Apple i Norge ingen endringer i distribusjonsstrategien.

Apple Computer i Norge distribuerer sine varer gjennom Computer 2000 og PC Lan - distribusjonsselskapet til Merkantildata ASA. Mens det blir endringer i distribusjonen i USA - hvor Ingram Micro og Micro Age blir de to gjenstående Apple-distributørene, gjør selskapet i Norge ingen endringer.

- Det er for tiden ikke aktuelt hverken å kutte ned antall distributører eller å gå over til å distribuere gjennom de distributørene man har valgt i USA, uttaler Nils-Roe Fjørtoft - konstituert administrerende direktør i Apple Norge - til digi.no. (Fjørtoft har tatt over etter Odd Martinsen som sluttet sent i oktober.)

I sin vurdering av Apples distribusjonsomlegging i USA, ser Fjørtoft store fordeler ved å fokusere på færre aktører.

- De får da et mye større incentiv til fokusere på våre produkter, noe som igjen gir større tilgjengelighet, bedre service og sannsynligvis større salg for forhandlerne.

Dog understreker Fjørtoft viktigheten av at forhandlere har et reelt alternativ slik at de kan velge hvor de ønsker å bestille. Han mener at Apple oppnår den balansen gjennom selskapets to norske distributører.

Til toppen