AVTALER & KONTRAKTER

Apple og Google inngår våpenhvile

Kansellerer alle søksmål mot hverandre.

Google og Apple har inngått våpenhvile i selskapenes patentstrid.
Google og Apple har inngått våpenhvile i selskapenes patentstrid. Bilde: PantherMedia / Yanik Chauvin og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 2014 - 09:43

Apple og Google har blitt enige om å droppe alle søksmål og inngå forlik i pågående rettssaker mot hverandre. Dette skrev blant annet Wall Street Journal og Reuters på fredag.

De to selskapene har vært tottene på hverandre omtrent siden Google lanserte Android og Steve Jobs erklærte kjernefysisk krig mot denne plattformen. Før dette var selskapene tette partnere, med Eric Schmidt som styremedlem i begge selskaper.

Hva som er årsaken til at stridsøksen nå begraves, er ukjent. De to selskapene har så langt bare kommet med en kort, felles kunngjøring:

– Apple og Google har enes om å avstå fra alle nåværende rettssaker som eksisterer direkte mellom de to selskapene. Apple og Google har også enes om å samarbeide på enkelte områder for en patentreform. Avtaler omfatter ikke en krysslisens, heter det i kunngjøringen.

Også søksmål og rettssaker som omfatter Motorola Mobility ser ut til å være omfattet av avtalen. Det Google-eide selskapet er i ferd med å bli solgt til Lenovo.

Avtalen innebærer ikke at Apple og Google vil avstå fra å saksøke hverandre i framtiden. I stedet framstår den mer som et forsøk på å dempe dagens konfliktnivå, som er kostbart for begge parter.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.