AVTALER & KONTRAKTER

Apple og Google ville kjøpe Palm

- Steve Jobs tapte budkrig om rik patentportefølje.

16. juli 2010 - 10:50

På denne tiden i fjor var ekspertene fulle av lovord om det nye operativsystemet Palm hadde utviklet til mobiltelefoner, webOS.

Men kundene sviktet deres nyeste produkter, og tidlig i år stod det klart at Palms eneste håp for å unngå konkurs var å bli kjøpt opp.

HP vant som kjent budrunden i april og bladde opp 1,2 milliarder dollar for den kriserammede mobilprodusenten.

I forkant var det mange spekulasjoner om hvem som ville overta den kriserammede mobilprodusenten, og deres mange patenter. HTC, Lenovo, LG, Dell, Microsoft, ZTE og Huawei ble nevnt som mulige interessenter.

Senere ble de kjent at Palm kontaktet til sammen 16 aktører i forkant av salget.

Foruten HP var det Apple, Google, Nokia, Lenovo og Research In Motion (RIM) som virket mest ivrige, avslører BusinessInsider denne uken.

Ifølge kilder med kjennskap til salgsdiskusjonene skal Apple ha ønsket å slå kloa i Palm på grunn av deres rikholdige patentportefølje. Palm har ifølge New York Times over 450 ulike patenter innvilget, og nesten like mange søknader under behandling.

En av interessentene bød 600 millioner dollar for Palm, ifølge BusinessInsider var dette Apple. Google skal ifølge oppslaget ha vært like interesserte, men angivelig bare for å hindre Apple. Det skal aldri imidlertid ha kommet noe bud fra søkegiganten, etter sigende fordi de ikke visste om budet fra Apple.

Videre skriver de at Nokia ikke var i nærheten av å nå opp når budrunden kom igang. Derimot skal RIM ha vært svært nære å sikre seg Palm, før HP satte inn det siste og avgjørende støtet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.