Apple og HTC vant mot patenttroll

Tyske milliardsøksmål avvist.

Apple og HTC vant mot patenttroll
Apple, men også HTC og flere andre mobil- og elektronikkleverandører, har blitt saksøkt av tyske IPCom på grunn av angivelige patentkrenkelser. Nå har en tysk domstol avvist søksmålene mot Apple og HTC. Bilde: PantherMedia/Claudio Divizia, Apple og Jan Hammershaug (CC BY 2.0)

En domstol i Mannheim, Tyskland, har avvist IPComs søksmål mot både Apple og HTC. IPCom, som har som eneste virksomhet å håndheve selskapets innkjøpte patentportefølje, mener at de to selskapene har krenket et av selskapets europeiske patenter om mobilradioer. Det aktuelle patentets gyldighet skal ha bekreftet av Europäische Patentamt i München så sent som i januar i år. Dette tyder på at domstolen mener at verken Apple eller HTC krenker det aktuelle patentet.

IPComs krevde 1,57 milliarder euro av Apple, noe som har blitt omtalt som det høyeste noensinne for krenkelser av et enkelt patent. Kravet skal være basert på tysk lov om opphavsrett, med utgangspunkt i Apples omsetning, fortjeneste og varemerkeverdi.

IPCom har også planlagt tilsvarende rettssaker mot de tyske elektronikkjedene Saturn og MediaMarkt, samt mot Nokia, i de kommende månedene.

    Les også:

Les mer om: