Apple og Microsoft saksøkt for patentbrudd

Oppdateringsteknologien til både Microsofts og Apples operativsystemer er blitt gjenstand for et søksmål om patenter.

Oppdateringsteknologien til både Microsofts og Apples operativsystemer er blitt gjenstand for et søksmål om patenter.

Det britiske selskapet BTG, som investerer i opphavsrett og teknologiutvikling, annonserte tirsdag at selskapet, sammen med Teleshuttle og Teleshuttle Technologies, har levert inn et søksmål mot Microsoft og Apple til en føderal domstol i California. I søksmålet hevdes det at Microsoft og Apple har krenket et patent som eies av Teleshuttle Technologies, som dekker de webbaserte oppdateringsteknologiene til de to selskapene.

Patentet det er snakk om, er det amerikanske patentet med nummeret 6,557,054. Ifølge saksøkerne, bryter både operativsystemene til de to selskapene, samt Microsofts Office-produkter, med patentet.

I søksmålet bes det om erstatning for uspesifiserte skader i forbindelse med krenkelsene til nå, samt et pålegg mot bruk av teknologien i framtiden. Saksøkerne oppgir at de har gått til dette skrittet, etter at de saksøkte selskapene nøling med å inngå lisensieringsavtaler med BTG etter det BTG mener er kommersielt fornuftige betingelser.

Patentet det er snakk om, ble godkjent av USAs patentkontor den 29. april 2003. Patentet skal være et resultat at arbeidet til oppfinneren, Richard Reisman, tidlig på 1990-tallet. Ifølge BTG var dette lenge før Internett ble allment kjent.

Patentet eies i dag av Teleshuttle Technologies med BTG som den eneste globale lisensinnehaveren. Reisman er i dag president i Teleshuttle.

I et separat søksmål har de samme saksøkerne også saksøkt Microsoft for krenkelse av de amerikanske patentene med numrene 6,658,464, 6,611,862 og 6,125,388. Patentene dekker teknologier som benyttes i Microsofts Active Desktop- og offline browsing-teknologier. Disse patentene ble godkjent henholdsvis den 26. september 2000, 26. august 2003 og 2. desember 2003.

Betingelsene i dette søksmålet er forøvrig de samme som i det foregående.

Til toppen