BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple og Motorola i klonekrangel

Klonebråket har skapt kraftig splid mellom PowerPC-partnerne Motorola og Apple Computer. Apple stopper Motorolas CHRP-maskiner og Motorola truer med å stenge produksjonen av PowerPC-prosessorer.

Jens Kanden
9. sep. 1997 - 15:16

Selv om hverken Apple eller Motorola har gått ut med direkte kritikk av hverandre, er det etter det digi.no kjenner til, et svært anspent forhold mellom partene. Motorola har måttet holde igjen sine CHRP-baserte Macintosh-kloner som følge av Apples tøffe holdning til Mac-kloner.

Selv om meldingene om at Apple tillater distribusjon av Mac OS 8 med Mac-kloner under eksisterende kontrakter, er det ikke snakk om noen liberalisering. Distribusjon med bærbare eller CHRP-baserte maskiner blir ikke godtatt av Apple.

Det blir sagt at Motorola vurderer å slutte å produsere PowerPC-prosessorer for datamaskiner, blant annet som mottrekk til Apples klonestrategi. Apple er som kjent avhengig av PowerPC-prosessorer til sine datamaskiner. Motorola vil uansett produsere spesialutgaver av PowerPC-prosessorer til annen elektronikk som mobiltelefoner. Kilder melder at Motorola føler seg ført bak lyset. Etter først å ha blitt invitert til å lage Mac-kloner, blir selskapet nå skviset ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.