Apple og Samsung nesten alene på topp

NetCom oppsummerer smartmobil-året 2013.

Apple og Samsung nesten alene på topp

Selv med stadig voksende utvalg av smartmobil-leverandører, -plattformer og modeller, kan man vanskelig si at dette har stort betydning hvilke telefoner norske mobilkunder velger. I alle fall dersom tallene til NetCom er representative.

NetCom kom i dag med topp ti-listene for både desember og 2013 totalt. Tallene viser at det kun er Apple iPhone og Samsung Galaxy som gjelder. Det at Sony Xperia Z også har greid å komme med, er bare unntaket som bekrefter regelen.

Det er i grunnen ingen overraskelser på listen for 2013 totalt. Apples iPhone 5C greier riktignok ikke noe bedre enn en tiende plass, men både denne og iPhone 5S kom for sent på året til at kunne hevde seg helt i toppen.

De mest solgte smarttelefonene i hele 2013 via NetCom:

1. Apple iPhone 5

2. Samsung Galaxy S4

3. Apple iPhone 4S

4. Samsung Galaxy S3

5. Apple iPhone 4

6. Apple iPhone 5S

7. Samsung Galaxy S3 LTE

8. Samsung Galaxy Note 3

9. Sony Xperia Z

10. Apple iPhone 5C

I tallene for desember 2013 har det derimot dukket opp en liten overraskelse. For første gang på aldri så lenge er det ikke en Galaxy S-modell som er den mest solgte Samsung-telefonen, men i stedet kjempen Galaxy Note 3 som har klatret opp på en tredje plass, foran Galaxy S4, men bak iPhone 5S som nok blir værende på første plass et godt stykke ut i 2014. I alle fall dersom man skal legge historiske trender til grunn. En ny Galaxy S-modell i løpet av våren vil kunne true denne førsteplassen, men ikke nødvendigvis greie å innta den.

De mest solgte smarttelefonene i desember 2013 via NetCom:

1. (1) Apple iPhone 5S

2. (5) Samsung Galaxy Note 3

3. (2) Samsung Galaxy S4

4. (3) Apple iPhone 5C

5. (7) Apple iPhone 4S

6. (4) Apple iPhone 5

7. (6) Sony Xperia Z1

8. (8) Samsung Galaxy S4 Active

9. (9) Samsung Galaxy S3 LTE

10. (-) Samsung Galaxy S4 Mini

Som vanlig er listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom-butikkene (59 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering står i parentes.

I pressemeldingen fra NetCom fortelles det også om en brukerundersøkelse hvor det går tydelig fram at mobiltelefonens opprinnelige bruksområder, samtaler og SMS/MMS, har skrumpet kraftig inn.

– Nå er det primært nettsurfing, sosiale medier og musikkstreaming som preger mobilbruken. Smarttelefonen er blitt en personlig, digital assistent, og spiller en svært viktig og uunnværlig rolle i veldig mange menneskers liv, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Også Telenor utgir også tilsvarende salgsoversikter som denne fra NetCom, men har foreløpig ikke kommet med rangeringen for desember.

    Les også:

Les mer om: