BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple opp 40 prosent på én uke

Aksjekursen til Apple Computer Inc. var helt nede i 12,75 dollar dagen etter Gil Amelio trakk seg forrige fredag. Etter resultatfremeleggelsen onsdag har kursen steget med seks prosent. Ved børsens stengetid i går lå Apple-kursen på USD 17,5.

Caspar Lund
18. juli 1997 - 15:54

Dagen etter Apple kunngjorde et underskudd i siste kvartal på 56 millioner dollar steg aksjeprisen med hele ti prosent. Stigningen er et resultat av at kvartalsunderskuddet var mye lavere enn forventet, og flere investorer har fått tilbake troen på at Apple kan bli et lønnsomt selskap iløpet av 1997, skriver News.com. Det ble omsatt 6,7 millioner aksjer på Dow Jones.

Det hele toppet seg i går da analytiker Keith Bossey fra Robert M. Cohen uttalte at han trodde Apples kurser ville stige til minst 32 dollar iløpet av de neste 18 månedene. Han la til at Gil Amelios avgang kan bli starten på "en mulighet gjenfødelse for Apple".

I forrige uke kunne First Call estimere et tap på 61 cents per aksje. Overslaget var et gjennomsnitt av flere analytikeres vurderinger. Kun én analytiker traff blink: - Jeg foretok en analyse i april som tilsvarte et tap på 44 cents per aksje. Etter Amelios avgang var det mange rykter i markedet, men jeg så ingen grunn til å forandre mine estimater av den grunn, sier Charles Wolf, Credit Suisse First Boston.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.