Apple oppgraderer rackserver

Apple oppgraderer rackserver

Apple kom mandag med en forbedret utgave av selskapets server for rackmontering - Xserve. Et nytt RAID-system har også Apple rett rundt hjørnet.

Den nye utgaven av Apple Xserve leveres nå med to 1,33 GHz PowerPC G4-prosessorer, opptil 2 GB med 333 MHz DDR-minne(Double Data Rate) og med hotplug ATA133 harddisker med 720 GB lagringsplass til sammen. Det hele i et kabinett med høyde på 1U.

Ifølge Apple gir den nye Xserve-utgaven bedre ytelse til en lavere pris enn forgjengeren. Prisen i Norge starter på 28.990 kroner inkludert mva.

Serveren er nå utstyrt med to fullengde 64 bits PCI-spor med 66 MHz klokkehastighet, samt en PCI/AGP-spor med halv lengde. Det er dermed mulig å utvide maskinen med eksterne SCSI- og Fibre Channel-enheter, i tillegg til grafikkort.

Xserve har også to Gigabit Ethernet-porter og Firewire 800-grensesnitt.

Operativsystemet er selvfølgelig Mac OS X Server med støtte for et ubegrenset antall klienter og journalførende filsystem.

Rack-server og rackbasert RAID-system fra Apple
Rack-server og rackbasert RAID-system fra Apple

Apple regner med at den nye utgaven av Xserve vil bli tilgjengelig i løpet av mars.

Men Apple hadde enda en nyhet i går. Xserv RAID er ifølge selskapet verdens første RAID-system med 3U-høyde med en lagringskapasitet på opptil 2,5 TB. Båndbredden skal være på opptil 400 MB/s og prisen drøyt 40 kroner per gigabyte.

Systemet leveres i tre standardkonfigurasjoner med en lagringskapasitet på henholdsvis 720, 1260 og 2520 GB fordelt på ulike antall 180 GB ATA/100 Apple Drive Module-harddisker.

Felles for løsningene er bruken av doble, uavhengige RAID-kontrollere med 128 MB minne per kanal. Den kraftigste konfigurasjonen leveres også med doble 2 Gbps Fibri Channel-porter med 200 MB/s båndbredde per kanal.

Prisen på de tre standardkonfigurasjonene er henholdsvis 59.990, 75.590 og 111.990 kroner inkludert mva.

Også Xserve RAID vil bli tilgjengelig på markedet i løpet av mars.

Til toppen