BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple oppgraderer sentral programvare

Apple lanserte i går nye utgaver av selskapets programpakker for produktivitet og multimedia.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2006 - 11:22

Apple lanserte i går nye versjoner av programvarepakkene iWork og iLife. iWork er en kontorpakke med verktøy for oppretting og redigering av dokumenter og presentasjoner, mens iLife inneholder programvare for redigering, administrasjon og visning av ulike former for lyd, bilder og video.

Blant nyhetene i iWork '06, er tredimensjonale diagrammer, iPhoto-lignende bilderedigering og maskeringsverktøy, samt muligheten for å sette inn regnearklignende tabeller i både dokumenter og presentasjoner.

Dokumentprogrammet Pages 2 støtter nå e-postfletting med Mac OS X Address Book. Den leveres med 24 nye maler for blant annet nyhetsbrev, brosjyrer og fakturaer.

Presentasjonsprogrammet Keynote 3 inkluderer nye kinematiske overganger, flere temaer og muligheten for å se hele presentasjonen på en gang.

iWork '06 støtter en rekke vanlige filformater. Pages 2 kan importere og eksportere formatene Microsoft Word, RTF, HTML og ren tekst. Keynote kan importere og eksportere formatene QuickTime, Macromedia Flash, HTML og iLife. Begge kan eksportere og til PDF og importere assosierte AppleWorks-filer.

iWork '06 er nå tilgjengelig for 699 kroner. Den kan kjøres på både PowerPC- og Intel-baserte Macintosh-maskiner. Programvare som kan dette, vil heretter være merket med logoen til høyre.

iLife '06 inneholder blant programmene iPhoto 6, iDVD 6 og iMovie HD 6, i tillegg til helt nye iWeb.

iWeb et er nytt verktøy for å lage websider, nettbaserte fotoalbum, blogger og Podcasts, uten at brukeren behøver å kunne HTML. Resultatene skal kunne publiseres til Internett med ett klikk ved hjelp av .Mac.

Nytt i iPhoto 6 er Photocasting, en ny måte å dele bilder med andre via .Mac. Den fungerer som en Podcasting-funksjon for fotografier hvor andre kan abonnere på et publisert fotoalbum og automatisk motta bilder direkte i iPhoto 6 eller på en PC. Bildene lastes automatisk opp når brukeren gjør endringer i albumene.

iMovie HD 6 inkluderer nye temaer for blant annet overganger. Effekter skal kunne forhåndsvises uten ventetid og programmet skal ha fått nye teksteffekter. Verktøyet for bedring av lyd og lydeffekter er forbedret, og iMovie tillater nå at flere prosjekter åpnes samtidig i programmet.

iDVD er et DVD-redigeringsprodukt som skal ha fått bedre støtte for høyoppløst video og video i bredskjermformat. Det har fått flere nye menytemaer, enklere menyredigering, støtte for tredjeparts DVD-brennere og Magic iDVD, som skal gjøre det mulig å sette sammen og brenne en DVD ved hjelp av få klikk.

iLife '06 inkluderer også GarageBand 3, som skal ha fått bedre muligheter til å lage Podcasts med høy kvalitet. Intervjuer gjort i iChat AV kan tas opp direkte i GarageBand 3. Det skal også være enklere å lage musikk til iMovie-prosjekter.

iLive '06 er nå tilgjengelig. Prisen er 699 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.