AVTALER & KONTRAKTER

Apple-patent stoppet av Microsoft

Et forsøk fra Apple på å få patent på deler av brukergrensesnittet til iPod, er blitt avvist. Microsoft sto i veien.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. aug. 2005 - 12:59

Ifølge News.com skal amerikanske patentmyndigheter ha avvist en patentsøknad fra Apple vedrørende enkelte konsepter som benyttes av brukergrensesnittet til selskapets digitale musikkspiller, iPod. Årsaken skal ha vært at Microsoft-utvikleren John Platt leverte inn en patentsøknad med tilsvarende krav hele fem måneder før Apple.

Microsofts direktør for lisensiering av åndsverk. David Kaefer, sier til News. com at Microsoft i utgangspunktet har som policy å tillate andre å lisensiere Microsoft patenter for bruk i nye produkter.

- Microsoft og Apple har tidligere lisensiert patentporteføljer av hverandre og vi opprettholder et godt samarbeidsklima med Apple, sier Kaefer. Hab sier det ikke er klart om Apple vil måtte betale Microsoft for hver iPod som selges. En avtale mellom de to selskapene fra 1997, som utgangspunktet har forfalt for flere år siden, skal i teorien likevel kunne dekke de områdene patentet til Microsoft omfatter.

Kaefer sier også at selv om Microsofts patentsøknad er eldre enn Apples, kan det hele avhenge av når hvilket selskap som først kladdet ned den grunnleggende ideen for patentet. Uansett ventes det at selskapene vil komme til enighet, eventuelt i form av en ny krysslisensieringsavtale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.