Apple påtvunget Explorer

Under rettsaken den amerikanske stat fører mot Microsoft har det kommet fram at Apple Computer ble tvunget til å ta inn Internet Explorer som standard nettleser.

Steve Jobs sjokkerte hele databransjen da han på Mac World Expo i Boston i august 1997, kunngjorde en allianse med Bill Gates' Microsoft.

De tidligere kamphanene Gates og Jobs gravla sine stridigheter, og Apple tok inn Internet Explorer som sin nye standard nettleser i Mac OS. Microsoft på sin side investerte 150 millioner dollar i ikke-stemmeberettigede aksjer i det hardt pressede Apple, og Microsoft lovet å fortsette å utvikle Microsoft Office for Mac.

Denne avtalen ble belyst tirsdag under rettsaken mot Microsoft. Finansdirektør i Apple Computer Fred Anderson var blant vitnene.

- Apple var nødt til å forsikre seg om at Microsoft ville fortsette å støtte MS Office for Mac, ellers ville vi vært ferdige, skrev Anderson for hånd i et notat fra en samtale med Netscapes Jim Barksdale i august 1997.

- De truet med å droppe Mac. Forhandlingskortet var å gjøre Internet Explorer til standard nettleser.

Samtalene mellom Anderson og Barksdale fant sted fordi Barksdale ønsket å vise sin misnøye med at Apple valgte Explorer som standard nettleser på bekostning av Netscape Navigator, uten å informere Netscape på forhånd.

Til toppen