– Apple Pay klart i slutten av oktober

Skal aktiveres med ny iOS-versjon.

– Apple Pay klart i slutten av oktober
iOS 8.1 skal lanseres snart, med Apple Pay-støtte. Bilde: Apple

Kildene til det banksentriske nettstedet Bank Innovation bekrefter at Apple forbereder seg til å rulle ut Apple Pay-tjenesten (foreløpig bare i USA). Denne mobilbaserte betalingsløsningen skal aktiveres samtidig med iOS versjon 8.1 - og det skal skje rundt 20. oktober.

Betaversjonen av iOS 8.1 skal allerede være under testing, og skal inneholde hemmelig kode som lar Apple og partnere teste Apple Pay-funksjonaliteten i praksis.

Apple har tidligere snakket om at Apple Pay ville gjøres tilgjengelig i løpet av oktober, uten å gi mer konkret informasjon om det.

Dessverre foreligger det heller ingen informasjon om når vi kan vente oss Apple Pay i Norge.

Kommende iOS 8.1 skal inneholde flere forbedringer. Blant annet skal funksjonen for videresending av SMS fra iOS til Yosemite aktiveres, og man regner også med at oppdateringen skal inneholde forbedringer til kartfunksjonaliteten i Apple Maps.

Det har kommet frem informasjon at Apple allerede tester versjon 8.2 og 8.3 av iOS, noe som kan tyde på at selskapet planlegger flere mindre oppdateringer i tiden fremover.

Det antas at 8.1-versjonen av iOS vil bli bekreftet på Apples oktober-event, der lanseringen av Yosemite også vil kunngjøres.

Mest sannsynlig vil Apple også vise frem sine nye iPads i samme slengen - disse skal inkludere en gullversjon av iPad Air 2 (tilsvarende gullversjonen av iPhone som finnes i dag), samt at Apple skal vise frem en større og kraftigere «iPad Pro», med skjerm på 12,9 tommer. Denne vil imidlertid lanseres først neste år.

    Les også: