Apple-pusher velger SAP

Eplehuset trengte nytt system etter kraftig vekst.

Eplehuset, her fra butikken i Bergen, har valgt SAP som virksomhetsstyringssystem. De skal også bruke mobile løsninger (iPad, antar vi) når kundene skal ekspederes.
Eplehuset, her fra butikken i Bergen, har valgt SAP som virksomhetsstyringssystem. De skal også bruke mobile løsninger (iPad, antar vi) når kundene skal ekspederes. (Bilde: Eplehuset)

Eplehuset trengte nytt system etter kraftig vekst.

Eplehuset er Norges største Apple-forhandler med 13 butikker i Norge og seks i Danmark. I takt med Apple-produktenes økende popularitet har selskapet opplevd kraftig vekst de siste årene.

Selskapet trengte et nytt virksomhetsstyringssystem og valgte SAP levert av Pearl Consulting. Kontrakten har en verdi på om lag 10 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

– Eplehuset har opplevd en meget sterk vekst siden vi ble etablert i 2002 og er blitt en skandinavisk virksomhet med butikkdrift, bedriftssalg, serviceverksted og nettbutikk både i Norge og Danmark. Vi kunne ikke vente lengre med å gjennomføre en utskifting av vårt virksomhetsstyringssystem og butikkdatasystem, sier finansdirektør i Eplehuset, Bjørnar Reitan i en kommentar.

De har investert i en malbasert løsning fra SAP som er fullintegrert med butikkløsning fra Lindbak.

– Som Apple-forhandler var det avgjørende for oss at løsningen kan kjøres på Mac og at vi kan bruke iPads i salgssituasjonen i butikkene.Vi leverer selv mobile løsninger, og nå får vi mobile løsninger fullintegrert i vår egen butikkdrift, sier Reitan i en kommentar.

Prosjektet startes mandag 14. mai og innen utgangen av året skal alle Eplehusets kunder bli ekspedert med mobile enheter i butikken. Nå skal de rundt 300 ansatte få opplæring i systemet.

– Hovedpoenget med endringen er effektivisering, økt sikkerhet og stabilitet og å få en løsning som rigger oss for fortsatt vekst. Vi har vokst fra en omsetning på 4 millioner i 2002 til nesten en milliard i 2011. Vi har ambisjon om betydelig vekst også de nærmeste årene, både gjennom Eplehuset og andre selskaper i konsernet, og systemet vi har valgt er fleksibelt og gir muligheter for dette. Vi skal være i front med SAP, avslutter Eplehusets finansdirektør.

    Les også:

Til toppen