Apple raser på svakt iPhone-salg

Apple står og faller på at de lykkes med iPhone. Det ble tydelig demonstert i går.

Apple raser på svakt iPhone-salg

Apple står og faller på at de lykkes med iPhone. Det ble tydelig demonstert i går.

I dagene rett etter at iPhone ble lansert, estimerte Goldman Sachs at det hadde blitt solgt hele 700.000 enheter på de første tre dagene.

Apple på sin side har ikke gått ut med noen opplysninger om hvordan det har gått med salget. De har nøyd seg med å si at de tror de vil klare å selge 10 millioner enheter før 2008 er omme.

    Les også:

Nå har tallene for de to første dagene iPhone var tilgjengelig i markedet kommet frem. AT&T rapporterte at 146.000 kjøpere av iPhone-mobilen registrerte seg for tjenesten i løpet av de to første dagene etter lanseringen. Det er i utgangspunktet et imponerende tall, men med de skyhøye forventningene til hva iPhone kan gjøre for Apple, var det en skuffelse for investorene.

Aksjekursene til Apple falt kraftig etter at iPhone tallene ble kjent. Apples aksjekurs falt 6,1 prosent, mens lanseringspartneren AT&T falt med litt under en prosent.

Det er imidlertid fortsatt lite i forhold til hva iPhone har gjort for aksjekursen til selskapet. Etter at den ble presentert av Steve Jobs på forrige Macworld, har selskapets aksjekurs steget med hele 50 prosent. Investorene som satser på Apple, har løftet aksjekursen til selskapet i troen på at Apple endrer spillereglene i mobilbransjen med sin iPhone.

Apple ville ikke kommentere tallet for antall kjøpere som hadde registrert sin iPhone, men pressetalsmann, Stewe Dowling i Apple, sier til Wall Street Journal at målet om å selge 10 millioner iPhone-mobiler innen utgangen av 2008 fortsatt står ved lag.

Tallene for iPhone-salget gir uansett lite utslag for Apples kvartalstall. iPhone var bare tilgjengelig for salg de siste to dagene i kvartalet, og volumet kunne uansett ikke komme opp på et så høyt nivå at det ville gi stort utslag.

Per i dag er det Apples Mac-maskiner og deres iPods som er selskapets to store inntektskilder. Sistnevnte skaper mest av selskapets omsetning, men den er også sårbar hvis forbrukerne foretrekker å ha MP3-spilleren som en del av mobiltelefonen. Da er isåfall Apple avhengig av at de foretrekker å gå over til iPhone, og ikke til et annet merke.

Til toppen