BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple rendyrker Claris

Apple Computer meldte tirsdag at datterselskapet Claris vil kvitte seg med alle produkter utenom FileMaker Pro. Selskapet bytter navn til FileMaker Inc. 300 Claris-ansatte blir oppsagt, og Apple tar tilbake distribusjon av all Apple-programvare.

Jens T. Kanden
28. jan. 1998 - 09:22

Det har gått rykter om drastiske endringer i Apples programvareselskap - Claris - i flere uker, og tirsdag kunngjorde Apple detaljer om endringene.

Claris skifter navn til FileMaker Inc. 300 ansatte, primært i kundestøttefunksjoner i henhold til nettstedet Mac OS Rumors, blir oppsagt. Claris dropper alle andre produkter enn FileMaker Pro slik at selskapet blir et rendyrket databaseselskap. Salg og distribusjon av programvare som Mac OS 8 og ClarisWorks vil heretter høre inn under moderselskapet Apple Computer.

MacWeek melder at Apple har forsøkt å selge FileMaker-databasen til flere databaseutviklere de siste par ukene, deriblant Oracle og Microsoft. Det kan derfor ikke utelukkes at selskapet rendyrkes for å bli solgt. Tidlig på 1990-tallet hadde Apple planer om at Claris skulle på børsen og skilles ut fra Apple. Den gang strandet planene.

Claris solgte FileMaker-produkter for 75 millioner dollar i fiskalt år 1997 og 24 millioner dollar i fiskalt første kvartal i 1998. I henhold til Apple er FileMaker den mest populære frittstående database for Macintosh og den nest mest populære for Windows.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.