RESULTATERFINANS

Apple rykker forbi Google

Kun to IT-selskaper er mer verd.

17. aug. 2009 - 08:40

Saken er oppdatert etter det ganske riktig ble påpekt at IBM manglet i sammenligningen.

Google har lenge vært verdens tredje mest verdifulle IT-selskap, men i sommer ble selskapet forbikjørt og dyttet ned fra pallen av Apple.

De to selskapene har lenge knivet om pallplasseringen, men tidligere har Apple kun ledet i korte perioder. Apple har hatt den største verdivurderingen av disse to i snart én måned.

Ved børsslutt i USA fredag i forrige uke var Google verdt 145,6 milliarder dollar, mens Apples markedsverdi var 149,4 milliarder dollar.

Apple har siden 22. juli vært mer verdt enn søkegiganten. Denne gangen ser endringen i toppen ut til å bli permanent, skriver Businessweek.

Businessweeks analytiker kommer med et par interessante observasjoner som grunnlag for hvorfor han tror denne trenden vil fortsette.

- Selv om Google gjør store penger på søk taper selskapet penger på en rekke andre forretningsområder. Apple ser derimot ut til å tjene penger på alt selskapet rører - selv på musikk og programvare, som tilbys for å få forbrukere til å kjøpe maskinvare, som er deres egentlige forretningsområde.

Et annet poeng han trekker frem er at Apple ikke på langt nær har nådd veggen i forhold til markedspotensialet:

For mens Google stikker av med rundt 70 prosent av et søkeannonsemarked verd 14 milliarder dollar i året, har Apple godt under 10 prosent av pc-markedet, og bare 8 prosent av mobilmarkedet målt i omsetning.

Fortsatt er det likevel et godt stykke frem til Microsoft, som er en av historiens største pengesuksesser. Programvaregiganten var sist fredag verdsatt til 211,18 milliarder dollar.

Plassen til giganten IBM er da mer truet, med en markedsverdi på 155,4 milliarder dollar. For tiden holder selskapet plassen som verdens nest mest verdifulle IT-selskap med knapp margin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.