KARRIERE

Apple rykker inn i nabobyen

Romskipet var ikke nok. Nå etablerer de et tredje campus.

13. juli 2015 - 09:14

Apple har signert leiekontrakt for et digert bygg i San José i Calfornia. Det melder Silicon Valley Business Journal, som skal ha fått opplysningene bekreftet fra flere hold.

Lokalene går under navnet «101 Tech campus» og består av 27.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Dette er det gamle hovedkvarteret til halvlederselskapet Atmel. Bygningen ble solgt til et eiendomsselskap i 2011 og er siden blitt renovert.

Tomta ligger praktisk plassert i umiddelbar nærhet til Mineta San José International Airport.  2325 Orachard Parkway er adressen. Lokalene ligger dermed en 20-minutters kjøretur med bil unna Apples hovedkvarter i 1 Infinite Loop i Cupertino.

Så du denne? Google vil bygge en helt ny bydel

Campus 2

Følgelig later Apple til å bre seg utover andre deler av Silicon Valley enn sitt tradisjonelle Cupertino, der de nå bygger sitt mye omtalte nye hovedkvarter Campus 2, bedre kjent som «romskipet».

Det smultringformede, prangende og futuristiske bygget blir med sine 260.000 m2 det klart største av Apples lokaler, når det etter planen står ferdig sent neste år.

Her kan du se bilder av Apples «romskip».

Vokser kraftig

Det er ikke klart hvilke konkrete planer Apple har for 101 Tech campus ennå.

At de trenger plassen, og nå gjør sitt inntog i en av nabobyene skyldes etter alt å dømme at selskapet vokser kraftig. Bare siste år økte staben fra 80.300 til 92.600 ansatte.

Ifølge nettstedet Softpedia har Apple også gått til innkjøp av eiendommer i Sunnyvale samt to i Santa Clara. Hva disse skal anvendes til er heller ikke kjent.

Andre kjente IT-selskaper som har etablert seg i San José inkluderer blant annet Adobe, Cisco, eBay og IBM, skrev nettstedet Macrumours tilbake i mai. De omtalte den gangen ryktene om Apples inntog i byen, og påpekte at 25 prosent av Apples ansatte bor i nettopp San José.

Flere vokser: Slik blir Facebooks nye hovedkontor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.