BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple-salget svinger oppover

I en undersøkelse over salg av personlige datamaskiner til forretningsmarkedet i USA, viste Apple-plattformen en solid utvikling i januar.

Jens Kanden
6. mars 1997 - 17:00

Et analysebyrå, Computer Intelligence Inc., har gjort en undersøkelse som viser at Apple og klonemakerne faktisk økte sin andel av salget til forretningsmarkedet i USA i januar til 11,2 prosent fra 9,5 prosent i desember og 7,8 prosent i november.

Dette er meget gode nyheter for Apple som har slitt med kraftig nedgang i markedsandeler. Selv om det var Apple-plattformen, inklusive klonemakerne som stod for veksten, viste også Apples eget salg en oppgang på én prosent, i henhold til Apple Evangelist, Guy Kawasaki.

Hvis denne trenden holder seg vil det støtte opp om Apple-plattformen og gi eksisterende Apple-kunder incentiv til å satse videre på Apple. Det sitter nemlig en brukerskare som kjøpte Mac i toppårene 1992 og 1993, og som nå er modne for å oppgradere maskinene sine. Hvis Apple greier å overbevise disse om å kjøpe nók en Mac, kan 1997 blir et bra salgsår for selskapet.

Det ventes ikke at selskapet skal tjene penger før tidligst mot slutten av 1997.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.