Apple-salget tar seg opp

Etter å ha levert to plusskvartal på rad, er også enhetssalget av Macintosh i ferd med å ta seg opp for Apple Computer, viser tall fra IDC.

Også bak de fem største PC-selgerne som digi.no skrev om mandag, rører det på seg. Apple Computer som har opplevd voldsomme fall i salget de siste to årene - som blant annet førte til at Apple i 1997 falt ut av topp fem-listen - fikk en økning i antall solgte Macintosh i forrige kvartal. I henhold til International Data Corp. (IDC) vokste Apples markedsandel i USA i første kalenderkvartal 1998 til 4 prosent av PC-salget, opp fra 3,4 prosent i fjerde kvartal 1997.

Første kvartal er tradisjonelt et svakere kvartal enn fjerde kvartal, så veksten er en solid oppmuntring for selskapet. Det kan være flere gode nyheter i emning for Apple. I forbindelse med generalforsamlingen forrige uke sa økonomdirektør Fred Anderson at nå som tapene er stoppet, venter han reell omsetningsvekst i fjerde kalenderkvartal. Dette budskapet gjentok salgsdirektør Mitchell Mandich overfor Reuters.

- Vi tror at Apples markedsandeler vil vokse i fjerde kvartal, sa Mandich. - I forrige kvartal økte vi enhetssalget med 8 prosent.

Sterkt salg av G3-baserte Power Macintosh står bak veksten.

Ellers kunngjorde Apple mandag et 30 dollars rabattprogram for amerikanske kunder som kjøper Mac OS 8.1 og Microsoft Office 98 Macintosh Edition innen 30. juni 1998. Tilbudet gjelder ikke ved kjøp over Internett.

Til toppen