Apple satser på trådløs lydoverføring

Apple har lansert et trådløst aksesspunkt med litt uvanlig funksjonalitet.

Apple har lansert et trådløst aksesspunkt med litt uvanlig funksjonalitet.

Apple lanserte mandag AirPort Express, et 802.11g-kompatibelt aksesspunkt som skal kunne plugges rett inn stikkontakten uten behov for strømkabler eller eksterne strømforsyninger.

Mer spesielt er det at boksen også er utstyrt med både analog og optisk digital lydutgang. Den kan dermed kobles til et stereoanlegg eller aktive høyttalere. Lyden kan overføres trådløst fra en Mac eller PC utstyrt med versjon 4.6 av iTunes. Denne utgaven skal bli tilgjengelig for nedlasting senere denne uken.

I tillegg er aksesspunktet utstyrt med en USB-kontakt som kan kobles til en skriver. Dette forutsetter dog at brukeren benytter Mac med Mac OS X versjon 10.2.7 eller nyere, eller en PC med Windows 2000 eller XP og kompatible drivere.

Aksesspunktet har små dimensjoner og veier mindre enn 200 gram. Det skal dermed være enkelt å ta med seg på reise. Prisen i Norge er 1290 kroner.

Airport Express skal allerede kunne bestilles gjennom Apple Store, men enheten vil ikke kunne leveres før i midten av juli.

Som tilleggsutstyr finnes AirPort Express Stereo Connection Kit, som inneholder en Monster mini-til-RCA venstre/høyre-lydkabel, en Monster mini-til-optisk digital Toslink-lydkabel og en strømkabel for å kunne plassere aksesspunktet på andre steder enn i stikkontakten i veggen. Dette settet koster 399 kroner.

Til toppen