RESULTATERFINANS

Apple seksdoblet overskuddet

Den siste kvartalsrapporten fra Apple er musikk for ørene til investorene, og for millioner av kunder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juli 2005 - 09:46

Apple slo alle forventninger med sine ferske kvartalstall for selskapets tredje kvartal. Selskapet melder om overskudd på 320 millioner dollar av en omsetning på 3,52 milliarder.

- Vi er glade for å kunne presentere selskapets beste kvartal noensinne, både målt i omsetning og overskudd, sa Steve Jobs på presentasjonen, melder news.com.

Det er omtrent 70 prosent økning av omsetningen fra samme kvartal i fjor, da selskapet solgte for 2,08 milliarder dollar, og mer enn seksdobling av overskuddet, som i fjor var 61 millioner dollar.

Hovedgrunnen til denne veksten er selskapets suksess innen musikk, med musikkspilleren iPod og musikknedlastingstjenesten iTunes Music Store.

Apple har håpet at suksessen med iPod skal smitte over på Mac, og det ser ut til å fungere. Salget av Mac vokste med 10 prosent fra forrige kvartal, og med 35 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Det ble solgt 1,18 millioner Macer og 6,16 millioner iPoder i det tredje kvartalet. Det betyr en seksdobling av antallet solgte iPoder, men inntektene økte noe mindre å grunn av fallende priser og introduksjonen av den billigere Shuffle-spilleren. Salgsøkning på 343 prosent er likevel ikke noe å gråte over.

Tiger-versjonen av operativsystemet hjalp dessuten programvaresalget, som økte med 44 prosent fra forrige kvartal, og 64 prosent fra samme kvartal året før.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.