BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple senker Exponential

Da Apple droppet PowerPC-prosessorer fra Exponential Technology forsvant selskapets forrentningsgrunnlag. Torsdag ga selskapet opp å produsere PowerPC-prosessorer.

Jens Kanden
16. mai 1997 - 15:03

Det lovende oppstartselskapet Exponential Technology, som produserte superraske PowerPC-kompatible prosessorer, var blant dem som ikke likte Apple Computers budskap på World Wide Developers Conference (WWDC) i San Jose, California.

Tirsdag annonserte Apple at de ikke ville bruke Exponentials prosessorer i Power Mac i 1997. Apple ville heller satse på neste generasjons "ekte" PowerPC fra IBM og Motorola, de såkalte G3-prosessorene.

Forrige uke sparket Exponential en fjerdedel av de ansatte og satt i gang prosess for å hente inn mer kapital. Apples avgjørelse om ikke å bruke Exponentials prosessorer, fjernet livsgrunnlaget for selskapet, og torsdag ga selskapet opp, ifølge til CNET. Uten Apple som kunde ble det umulug å skaffe ytterligere finansiering. Macworld melder at selskapet vil fortsette å utvikle høyhastighetsprosessorer for Intel-plattformen.

Exponential hadde lovet 533MHz PowerPC-prosessorer i første halvår 1997, men det viste seg at selskapet ikke ville være i stand til å levere mer enn 410MHz PowerPC i tredje kvartal. For Apple, som ikke har råd til noen feilsteg, var det tryggere å gå med G3-prosessorene Mach 5 og Arthur.

- Vi hadde Exponentials X704 i interne tester, men den ga ikke noe bedre ytelse enn Mach 5 og Arthur, sa Phil Schiller, Apple sjef for desktop- og serversystemer.

Mach 5 og Arthur kjører ved lavere klokkefrekvenser enn X704, men andre forbedringer hever ytelsen. MacWEEK melder at Mach 5 er en oppdatert utgave av 604e og vil yte mellom 250 og 350 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.