TELEKOM

Apple sier ja til Google Voice

Gratis telefonsentral klar for iPhone.

28. sep. 2010 - 10:52

Apple havnet i søkelyset til amerikanske myndigheter da det i fjor sommer ble kjent at selskapet ikke ville distribuere Google Voice gjennom Appstore.

I godt over ett år har røren vedvart, helt til Apple nylig så seg nødt til å endre sine egne retningslinjer for hvilke programmer de godkjenner til sin iOS-plattform (iPhone, iPod touch og iPad).

Nå er Google Voice omsider godkjent.

Straks programmet er finpusset og oppgradert med støtte for multitasking og iOS4 blir det tilgjengelig til iPhone, ifølge TechCrunch.

Telefonsentral

Google Voice er en slags telefonsentral-tjeneste. Du får et telefonnummer av Google som erstatter dine øvrige numre, for eksempel jobb-, hjemme- og mobilnummeret ditt.

Du kan selv velge hvor eller når det skal ringe, og de innkommende samtalene rutes til dine øvrige numre. Tjenesten erstatter ikke teleoperatøren din, men utvider mulighetene kraftig.

Du kan for eksempel definere kontakter og grupper som sendes rett til talepostkassen, eller gi enkelte automatisk beskjed om at du ikke vil prate med dem. Alt sammen konfigureres i et grensesnitt som ligner Googles e-posttjeneste Gmail.

Gratis

Tjenesten byr også på telekonferanser, tekstmeldinger og samtaler til en uslåelig pris. Dette er nemlig gratis for inn- og utgående samtaler i USA og Canada. Samtaler til andre land tilbys til en billige penge.

Google Voice koster selv ingenting, og byr dessuten på flere smektende muligheter enn de vi har nevnt her.

Ulempen er at dette er en beta-tjeneste som krever invitasjon, og at Google Voice foreløpig bare er tilgjengelig i Nord-Amerika. Her finnes løsningen allerede til Android- og BlackBerry-plattformen.

Google Voice fungerer altså ikke her til lands, og det er heller ingen informasjon som tyder på at tjenesten kommer til Norge i overskuelig fremtid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.