FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple sier nei til grønn plan

Miljøtiltak nedstemt i styret.

Bilde: Apple
21. jan. 2010 - 11:42

Apple hadde for ett år siden et dårlig rykte som miljøsinke i IT-sammenheng. Så fikk de ros av Greenpeace, og alle - inklusive styremedlem, miljøforkjemper og nobelprisvinner Al Gore - frydet seg.

Nå ser det ut til å snu igjen. For en ambisiøs miljøplan foreslått av organisasjonen AsYouSow ble ii følge BusinessGreen.com resolutt nedstemt i bedriftens styre.

AsYouSow har fått med seg både HP, Dell og IBM på laget. Til sammen kan organisasjonen skilte med hele 2700 selskaper som følger deres opplegg for rapportering og forslag om tiltak for å legge om til mer miljøvennlig produksjon. Men Apple vil altså ikke.

Organisasjonen gir likevel ikke opp. De vil nå utferdige en ny henvendelse til Apples styre, for å få dem med på laget.

AsYouSow skriver i en pressemelding at Apple nå ligger langt etter sine konkurrenter når det gjelder rapportering om hvor de ligger an i forhold til en bærekraftig utvikling.

AsYouSow-rapporten regnes nærmest som industristandard, og gir blant detaljerte, standardiserte og sammenlignbare opplysninger om bruk av giftstoffer, utslipp, gjenvinning og sikkerhet for ansatte.

Appel selv mener at deres egne tiltak er like gode eller bedre enn det AsYouSow tilbyr, og hevder at de ikke trenger ytterligere miljøtiltak nå.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.