Apple skal bli 100 prosent grønt

Offentliggjør nye miljøsatsninger i Kina.

Apple skal bli 100 prosent grønt
En av Apples eksisterende solenergi-prosjekter i Hongyuan, Kina. Bilde: Apple

Kina er Apples nest største marked, og landet har lenge hatt utfordringer når det gjelder miljø. 

Nå lover Apple å ta et tak når det gjelder disse utfordringene, og bekrefter nå et samarbeid med WWF (Verdens naturfond). Meningen er å bidra til å bevare bærekraftige skoger som produserer papir Apple bruker til innpakning av sine produkter.

Redder skogsområder

Til sammen skal samarbeidet bidra til å beskytte opp til en million mål med skog i Kina. Kina er verdens største importør av tømmer, og det skal være essensielt for landet å øke sin egen produksjon, mener WWF. 

Skog, som energi, kan være en fornybar ressurs, sier Apple, og det nye initiativet skal sørge for at skogene som omfattes av samarbeidet blir utnyttet på en ansvarlig måte.

Les også: Danmark vant Apple med norsk vannkraft.

I tillegg til det inngår Apple partnerskap med en rekke kinesiske selskaper om å utvikle flere prosjekter som er basert på fornybar energi. Disse skal omfatte Apples mange produksjonsfasiliteter i landet. Apple har de siste årene satset tungt på å gjøre sine kontorer, butikker, datasentre og andre lokasjoner så grønne som mulig, og nå har turen kommet til de kinesiske fabrikkene. 

Disse har tross alt ofte blitt beskyldt for å ta liten hensyn til miljøet, og når Apple er såpass avhengig av kinesisk produksjon, ønsker de tydeligvis å bidra til å gjøre prosessen mest mulig grønn.

Langsiktig plan

Tim Cook sier i pressemeldingen at prosessen vil ikke skje over natten, at det vil mest sannsynlig ta år, men at Apple vil sette standarden.

Les også: Google kjøper svensk vindkraft.

Målet er å bruke fornybare ressurser til å drive 100 prosent av Apples operasjoner over hele verden - per i dag er tallet allerede 87 prosent.