BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple skal bygge gigantisk datasenter

Spekulasjoner om hva det skal brukes til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2009 - 12:04

Skal Apple etablere seg som stor konkurrent til Amazon, Google og etter hvert også Microsoft innen nettskyløsninger? Dette er en spekulasjon som nevnes av aktører i bransjen etter at det har blitt kjent at Apple planlegger å bygge et datasenter i Maiden, North Carolina med et areal på over 45 tusen kvadratmeter.

Dette melder DataCenterKnowledge.com.

Apple planlegger å bruke 1 milliard dollar på anlegget de kommende ti årene. Det skal være mer enn fire ganger så stort som selskapets største datasenter i dag - det vil si anlegget i Newark, California, som Apple kjøpte i 2006.

Ifølge DataCenterKnowledge.com har Apple også et datasenter tilknyttet selskapets hovedkvarter i Cupertino, California, i tillegg til at selskapet samarbeider med Akamai og Limelight Networks om global distribusjon av innhold.

I et intervju med Cult of Mac, sier redaktøren i DataCenterKnowledge.com, Rich Miller, at det nye anlegget kommer til å bli blant de største i verden.

- Selskapene som bygger de største datasenterne har det også med å ha de største ambisjonene når det gjelder nettskyen, sier Miller.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.