BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple skal bygge gigantisk datasenter

Spekulasjoner om hva det skal brukes til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2009 - 12:04

Skal Apple etablere seg som stor konkurrent til Amazon, Google og etter hvert også Microsoft innen nettskyløsninger? Dette er en spekulasjon som nevnes av aktører i bransjen etter at det har blitt kjent at Apple planlegger å bygge et datasenter i Maiden, North Carolina med et areal på over 45 tusen kvadratmeter.

Dette melder DataCenterKnowledge.com.

Apple planlegger å bruke 1 milliard dollar på anlegget de kommende ti årene. Det skal være mer enn fire ganger så stort som selskapets største datasenter i dag - det vil si anlegget i Newark, California, som Apple kjøpte i 2006.

Ifølge DataCenterKnowledge.com har Apple også et datasenter tilknyttet selskapets hovedkvarter i Cupertino, California, i tillegg til at selskapet samarbeider med Akamai og Limelight Networks om global distribusjon av innhold.

I et intervju med Cult of Mac, sier redaktøren i DataCenterKnowledge.com, Rich Miller, at det nye anlegget kommer til å bli blant de største i verden.

- Selskapene som bygger de største datasenterne har det også med å ha de største ambisjonene når det gjelder nettskyen, sier Miller.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.