MASKINVARE

Apple skal få databrikker produsert i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA.

Apple-sjef Tim Cook (i midten) på besøk i fabrikken der TSMC i fremtiden skal produsere databrikker for IT-giganten. Det blir første gang på nesten et tiår at Apple får brikker produsert i USA.
Apple-sjef Tim Cook (i midten) på besøk i fabrikken der TSMC i fremtiden skal produsere databrikker for IT-giganten. Det blir første gang på nesten et tiår at Apple får brikker produsert i USA. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB
8. des. 2022 - 07:05

Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook, ifølge Bloomberg.

Sammen med president Joe Biden og flere ledere fra databrikkeselskaper besøkte Cook tirsdag tomten der fabrikken bygges. Den skal etter planen åpne i 2024 og drives av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), som allerede produserer brikker for Apple.

– Som mange av dere vet, jobber vi med TSMC for å fremstille brikkene som driver våre produkter over hele verden. Vi gleder oss til å utvide dette arbeidet i årene som kommer – samtidig som TSMC danner nye og dype røtter i USA, sier Cook.

Byggingen av fabrikken i Phoenix kommer i kjølvannet av en global mangel på databrikker, noe som har ført til forsinkelser i produksjonen av alt fra smarttelefoner til biler.

Verdens skipshandel er under en økende trussel for dataangrep, mener myndigheter og eksperter. Her ankommer en lastebil en havn i Los Angeles for å hente varer.
Les også

Dataangrep er en økende trussel mot verdens skipshandel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.