Høstrengjøring

Apple skal fjerne gammel moro fra App Store

Varsler at mange apper vil bli fjernet.

Apple skal gjøre en stor opprydning i selskapets App Store, for å luke ut apper med lav kvalitet.
Apple skal gjøre en stor opprydning i selskapets App Store, for å luke ut apper med lav kvalitet. (Bilde: Erlend Aas, NTB scanpix)

Varsler at mange apper vil bli fjernet.

Apple kunngjorde nylig at selskapet fra og med onsdag denne uken vil begynne en større opprydding i App Store, hvor apper som enten ikke lenger fungerer etter hensikten, som ikke har fått kompatibilitetsoppdateringer eller som ikke følger de nyeste retningslinjene, vil bli fjernet fra appmarkedsplassen. 

Det finnes mer enn to millioner apper for enten iOS eller OS X i App Store, men mange av disse har ikke blitt oppdatert på lang tid. Det kan være mange årsaker til dette. 

30 dager

Apple har ikke oppgitt nøyaktig hvilke kriterier selskapet vil følge under evalueringen av appene, bortsett fra at apper som krasjer vil bli umiddelbart fjernet. 

I de fleste tilfeller vil selskapet forsøke å kontakte utvikleren for å be vedkommende gjøre de nødvendige endringene for at appen fortsatt skal kunne tilbys i App Store. 

Kommer ikke utvikleren med en oppdatering innen 30 dager etter dette, vil appen fjernes fra App Store, men ikke fra enhetene til eventuelle brukere. Fjerningen innebærer heller ikke at app-navnet blir tilgjengelig for andre. 

Ifølge Ars Technica skal Apple også innføre en regel om at app-navnene i App Store ikke kan ha mer enn 50 tegn. Ifølge Apple har enkelte apper navn som er svært lange fordi app-navnene inkluderer både en beskrivelse av appen og helt irrelevante ord og uttrykk. 

Disse lange navnene er ikke fullt synlige i App Store, men føre til at appene oftere dukker opp i søk. 

Også i Windows Store

Ifølge Neowin har også Microsoft startet på en ny opprydning i selskapets Windows Store. Microsoft har gjort dette flere ganger tidligere, blant annet ved å slette apper hvor navn eller annet har vært klare brudd på opphavsretten. 

Innen utgangen av september vil apper som ikke har blitt oppdatert med en aldersgrense, bli fjernet fra markedsplassen. Dette vil i alle fall berøre apper som har blitt helt forlatt av utviklerne.

Men ifølge Neowin har Microsoft den siste uken sendt ut epost til utviklere med beskjed om at deres apper har blitt slettet på grunn av dårlig kvalitet eller manglende kompatibilitet. Men i motsetning til Apple lover ikke Microsoft at navnet på slettede apper ikke kan bli brukt av andre. 

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen