BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple skal gjenvinne konsumentene

Gjennomgangstonen i Steve Jobs' åpningstale på Macworld Expo, var at Apple skal gjeninnta posisjonen som det ledende konsumentorienterte dataselskap. iMac som kommer 15. august vil stå sentralt.

Arild Eugen Johansen
9. juli 1998 - 11:13

Med iMac - som slippes i USA den 15. august - og en rekke nye spill (X-Files, Star Wars, Star Trek, Tomb Raider, DeerHunter osv.) skal Apple vinne tilbake datakonsumentene. Ved å utnytte kjennskapen til varemerket Apple skal Jobs selge til den store skaren nesten 25 millioner Macintosh-brukere, hvorav 10 millioner konsumenter. Tradisjonelle Apple-fortrinn som innovativ design og enkelhet skal gi suksess mener Jobs.

Jobs kunngjorde også at Disneys betal-tjeneste for barn på nett, Daily Blast, snart blir tilgjengelig på Apple-plattformen. Det skapte endel uro i Apple-kretser den gang det ble kunngjort at Daily Blast kun var tilgjengelig for Apple; nå er altså miseren rettet opp.

Steve Jobs under åpningstalen på Macworld Expo 1998.
Steve Jobs under åpningstalen på Macworld Expo 1998.

iMac, med sitt nye USB-baserte (Universal Serial Bus) grensesnitt, får, i henhold til Jobs, en rekke perifer-enheter som gjør at maskinen bedre kan kommunisere med omverdenen. Imation Superdisk leser og skriver 1,44Mb floppydisker (iMacs manglende floppydrev har blitt sterkt kritisert) samt 120MB Superdisk-er. Også det populære Zip-drevet samt SyQuest 1GB SparkQ kommer for iMac. Skrivere fra Epson, HP og Canon samt digitale kamera fra Kodak og Connectix er også kunngjort for Apples nye konsumentmaskin.

Jobs ga også den endelige bekreftelsen (som digi.no/mac har tipset om tidligere - se artikkel i høyre marg) på at iMac kommer med 56K modem, ikke 33K modem.

Apple har stadig blitt konfrontert med at et svinnende antall applikasjoner er tilgjengelig for Mac-plattformen, en kritikk Jobs imøtegikk.

- 177 nye Mac-applikasjoner har blitt annonsert bare i løpet av de seneste 63 dagene, og disse applikasjonene er rettet mot konsumentmarkedet, sa Jobs.

iMac kommer med Mac OS 8.1 og er buntet med en rekke programmer som AppleWorks, Quicken 98, Williams Sonoma kokebok på CD, Meta Creations Soap samt MDK- og Nanosaur-spill. Jobs la også vekt på den nye versjonen av Internet Explorer- 4.01 - som er raskere enn forgjengeren og har en rekke nye funksjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.