– Apple skal lage brikker i New York

Kan kutte båndene til konkurrenten Samsung.

– Apple skal lage brikker i New York
Apple får sine prosessorer produsert på Samsung sine fabrikker. Kanskje er de nå i ferd med å gjøre seg mindre avhengig av rivalen. Bilde:

Apple designer som kjent sine egne systembrikker til bruk i iPhone, iPod og iPad, som de så får produsert i halvlederfabrikkene til Samsung.

Forholdet til Samsung er problematisk. Den sørkoreanske elektronikkgiganten er deres viktigste leverandør av komponenter. Samtidig er jo partene hverandres største rivaler innen smarttelefoner og brett. De to selskapene har dessuten utkjempet en rekke bitre søksmål.

Apple skal nå være i ferd med å flytte iallfall deler av brikkeproduksjonen vekk fra Samsung, en utvikling det har svirret rykter om i årevis.

Albany Times Union skriver at det er GlobalFoundries, utskilt fra AMD i 2009, som har fått oppdraget.

Ifølge oppslaget skal Apples mobile prosessorer, hvis siste modell A7 er hjertet i nye iPhone 5s, iPad air og iPad mini, fremover bli produsert ved selskapets anlegg «Fab 8».

Fabrikken er lokalisert i byen Malta nord i delstaten New York, der GlobalFoundries er i ferd med å føre opp et nytt produksjonsanlegg for 2 milliarder dollar, som ventes klart til bruk sent neste år.

    Les også: