Apple skiller ut Newton

Apple Computer skiller ut Newton-divisjonen som et eget datterselskap for å konsentrere seg om Macintosh. Selskapet blir eid av Apple og de ansatte.

Apple Computer skiller ut Newton-divisjonen som et eget datterselskap for å konsentrere seg om Macintosh. Selskapet blir eid av Apple og de ansatte.

Apple Computer kunngjorde Torsdag at selskapet skiller ut Newton-divisjonen i et eget datterselskap eid av Apple og de Newton-ansatte. Dermed er det slutt på måneder med spekulasjon om skjebnen til den tapsbringende Newton-divisjonen, som ser ut til å ha fått sitt gjennombrudd med MessagePad 2000 og eMate 300.

Det nye selskapet er gitt det foreløpige navnet Newton Inc.

- Vi regner med å gå i pluss innen ett år, og det er meget mulig at vi kommer til å søke andre investorer eller gå på børs, sa Sandy Bennet, operasjonssjef i det nye selskapet og tidligere sjef for Newton-divisjonen i Apple.

- Vi vet at vi kommer til å lykkes som en egen enhet. Vi har allerede overbevisende produkter som overgår de målene vi har satt oss, vi har fremtidige produkter under utvikling, og jeg tror vi kan lykkes i markeder utenfor Apples, sa Bennet.

Apple har satt i gang søkingen etter en dreven administrerende direktør til å lede selskapet som vil få rundt to hundre ansatte og eget styre. Selskapet vil fortsette å utvikle produktene mot leger, selgere og andre mobile yrkesutøvere - markeder hvor Newton har solgt best.

Apple vil beholde kontrollen over eMate-familien inklusive eMate 300, som har vært en stor suksess i skolevesenet - et av nøkkelmarkedene til Apple.

- Apple venter god vekst og solid profitabilitet for Newton i det første året, sa Fred Anderson, økonomidirektør i Apple Computer.

Amerikanske analytikere mener at utfisjoneringen av Newton-divisjonen er positiv og vil gi et bedre fokus på Newton-produktene. Det vil også la Apple fokusere sin energi på Macintosh - selskapets hovedprodukt.

Til toppen