FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple slipper løs Yosemite til massene

Nå kan alle laste ned beta-utgaven.

Nå kan alle laste ned betaversjon av Mac OS X Yosemite, ihvertfall inntil minst en million har gjort det.
Nå kan alle laste ned betaversjon av Mac OS X Yosemite, ihvertfall inntil minst en million har gjort det. Bilde: Apple
25. juli 2014 - 10:28

Den mest spennende oppdateringen til Mac OS X på mange år skal lanseres til høsten, men allerede nå er det mulig å laste ned beta-versjon av «Yosemite» eller OS X 10.10.

Fra og med i dag kan nemlig hvem som helst med en kompatibel Mac laste ned og installere betaversjonen av det kommende operativsystemet gratis, skriver vårt søsternettsted Dinside.

Ganske riktig, ved å registrere seg med Apple ID gis det nå en «redemption code» og lenke for nedlasting på Mac App Store.

Allerede da Apple avduket nyhetene i begynnelsen av juni ble det varslet at flere enn registrerte utviklere skulle få delta i betautprøvingen. Også vanlige brukere skulle få, men bare den første millionen som meldte seg.

De som gjorde det tidlig har etter det digi.no erfarer fortsatt ikke fått beskjed av Apple om at operativsystemet kan lastes ned. Vi registrerte oss tidlig. Det er ikke sendt ut informasjon om det, men ved å logge seg inn gis det likevel adgang.

Senest i dag har andre i redaksjonen registrert seg for første gang, og fikk umiddelbart adgang til betaprogrammet. Antakelig betyr det ett av to: At færre enn 1 million har bedt om tilgang, eller at Apple nå lar enda flere prøve.

En beta er uferdig programvare. digi.no tar ikke ansvar for feil eller problemer som måtte oppstå for de som velger å prøve.

Brukergrensesnittet i OS X blir nå endret markant. Elementer, menyer og ikoner er utstyrt med en flatere, mer renskåret og raffinert grafikk. Dette er i tråd med designprinsippene og formspråket Apples Jonathan Ive introduserte med iOS 7 for iPad og iPhone i fjor.

De øvrige nyhetene i operativsystemet kan du lese mer om fra vår dekning av Apples pressekonferanse i juni.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.