RESULTATERFINANS

Apple sluker 3D-sensorfirma

Får kloa i «Kinect-oppfinnere».

Apple bekrefter at de har kjøpt teknologiselskapet PrimeSense, kjent for å ha utviklet dybdesensorene som sitter i Microsofts Kinect-enheter. Bildet er fra en demonstrasjon Microsoft gjorde av teknologien på en spillmesse tilbake i 2009.
Apple bekrefter at de har kjøpt teknologiselskapet PrimeSense, kjent for å ha utviklet dybdesensorene som sitter i Microsofts Kinect-enheter. Bildet er fra en demonstrasjon Microsoft gjorde av teknologien på en spillmesse tilbake i 2009. Bilde: Kevork Djansezian/Getty Images/All Over Press
25. nov. 2013 - 08:26

Apple bekreftet søndag at de har kjøpt opp israelske PrimeSense. Kjøpesummen er ifølge kilder på rundt 360 millioner dollar (om lag 2,19 milliarder kroner), skriver teknologinettstedet AllthingsD.

Det gjør slutt på mange måneders rykter. PrimeSense er kjent for å ha utviklet dybdesensorene som sitter i Microsoft Kinect.

Oppkjøpet blir bekreftet av Apples talskvinne Kristin Huguet som gir standardkommentaren Apple har brukt i slike sammenhenger i mange år nå:

«Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og vi pleier ikke å kommentere våre hensikter eller planer.»

Det er lett å se for seg hvordan PrimeSense-teknologien nå kan finne vei til flere av Apples produkter, både nåværende og ennå-ikke bekreftet utstyr som deres angivelige planer om tv-apparat eller smartur.

Fra før er det kjent at PrimeSense har utviklet en ny sensor kalt Capri, der de har krympet løsningen. som ellers skal være basert på de samme prinsippene som den bevegelsesstyrte Kinect-enheten som finnes til Windows og spillkonsollen Xbox.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.