RESULTATERFINANS

Apple-smell for Foxconn

Salget stuper 19 prosent.

Salgssvikten til Foxconn på 19 prosent blir forklart med svakere etterspørsel for iPhone.
Salgssvikten til Foxconn på 19 prosent blir forklart med svakere etterspørsel for iPhone. Bilde: Qilai Shen/Bloomberg/Getty Images
11. apr. 2013 - 09:00

Verdens største oppdragsprodusent av elektronikk, taiwanske Foxconn (også kjent under navnet Hon Hai Precision Industry) la onsdag fram svake tall.

Omsetning i første kvartal er ned 19 prosent til 808,97 milliarder taiwandollar (155 milliarder kroner) sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Foxconns regnskapstall er nært knyttet til salget av Apple-produkter. Det er sviktende etterspørsel for iPhone som er årsaken til fallet, skriver Reuters.

– Et fall mot forrige kvartal (som inkluderte det lukrative julesalget) var ventet, men ikke et årlig omsetningsfall. Dette viser at omsetningen deres er for avhengig av Apple, og at iPhone-bestillinger påvirket mer enn ventet, sier analytiker Ming-chi Kuo i KGI Securities.

Foxconn produserer elektronikk for svært mange ulike aktører, men Apple er deres klart største kunde. Ifølge nyhetsbyrået står iPad og iPhone samlet for mellom 60 til 70 prosent av omsetningen.

Vi har sett lavere estimater tidligere, der iPhone har vært anslått å stå for 30 prosent av Foxconns omsetning, mens andre Apple-produkter skal ha stått for opptil 20 prosent. Wall Street Journal skrev nylig at Apple samlet står for 40 prosent av omsetning til den taiwanske elektronikkgiganten.

Ifølge analytiker Kao er det lite som tyder på at omsetningen vil øke i inneværende kvartal, regnskapsårets andre.

De overraskende svake salgstallene til Foxconn kan skyldes at en av deres øvrige kunder har kuttet kraftig i sine bestillinger, men amerikansk presse og observatører er ganske entydige på at svakere Apple-omsetning er det mest sannsynlige forklaringen.

Fasiten får vi først når Apple legger fram egne regnskapstall 23. april.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.