KARRIERE

Apple søker norske utviklere

La ut ledige stilliger på Finn.no.

Apple søker systemutviklere med ekspertise innen blant annet språkteknologi, maskinlæring og som har norsk morsmål.
Apple søker systemutviklere med ekspertise innen blant annet språkteknologi, maskinlæring og som har norsk morsmål. Bilde: Joshua Sudock/ZUMA Press/Corbis/All Over Press
16. okt. 2014 - 10:23

Apple trenger norske utviklere til selskapets språkteknologi.

Vil du jobbe med morgendagens Siri? Apple trenger utvikler på stemmeapplikasjon, heter det i en annonse som ble publisert i går på Finn.no.

I alt dreier det seg om tre prosjektstillinger av begrenset varighet. Tiltredelse er senest 15. november, altså om bare én måned.

Det er ytterst knapt med tid, og gjør nok sitt for å holde antallet søkere nede. Normalt har folk oppsigelsesfrist hos arbeidsgiver på tre måneder eller mer.

Skulle det likevel passe må man kaste seg rundt. Det oppgis at arbeidssted er i Paris eller San Francisco, ettersom det er hvor det norske teamet er. Fristen for å søke løper ut allerede 22. oktober, ifølge annonsen.

En rekke krav er satt for å være aktuell, også utover relevant høyere teknisk utdannelse. Kandidatene må kunne dokumentere at de leverer kode av god kvalitet, ha god kjennskap til Java, Perl og shell-scripting, samt utviklerkompetanse på iOS eller OS X. Du må også kunne få innreisetillatelse til USA.

Det er rekrutteringsbyrået Top Temp IT som er engasjert for å finne kandidater til de tre ledige stillingene. Top Temp er del av Amesto.

digi.no er kjent med at Apple tidligere har benyttet seg av Amestos oversettelsestjenester. Dermed var det naturlig å gi oppdraget til IT-delen av bemanningsbyrået.

Allerede i sommer skrev digi.no at den digitale assistenten Siri lærer seg norsk. Apple hadde da søkt etter utviklere som pratet språket vårt flytende, men disse annonsene var engelskspråklige og lå på Apples egne rekrutteringssider.

Annonsen som er rykket inn på Finn.no denne uken gir nok en gang en klar bekreftelse på at den digitale assistenten skal lære å forstå, samt snakke norsk. Det oppgis at de tre prosjektstillingene er begrenset tidsmessig, med oppstart senest 17. november i år og fram til 9. februar 2015.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.