FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple søker patent på «fysisk fildeling»

Hell over digitalt innhold – som vann fra en karaffel, og med lydeffekter.

Intuitivt: Slik ser Apple for seg at filer kan overføres mellom to enheter.
Intuitivt: Slik ser Apple for seg at filer kan overføres mellom to enheter. Bilde: US Patent & Trademark Office via Patently Apple
8. juli 2011 - 14:13

Apple søker et patent som illustrerer en kreativ og muligens kommende implementering av fildeling mellom selskapets produkter. Det melder nettstedet Patently Apple.

Ideen er å overføre filer mellom to elektroniske enheter, typisk fra iPhone til iPad, ved å tippe enheten på siden.

I metaforisk forstand skal innholdet kunne helles over, omtrent som saft fra en mugge.

Andre bruksområder som fremheves er at du skal kunne flikke eller sveipe innhold fra en berøringsskjerm over til en annen.

Filer skal kunne helles over, som vann fra en mugge. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Filer skal kunne helles over, som vann fra en mugge. Bilde: Marius Jørgenrud

Mottakerenheten tolker altså en spesiell bevegelse, som brukeren gjør med eller på et annet objekt. Antakelig ved å lese av sensordata, som fra mobiltelefonens gyroskop. Etter en form for autentisering kan overføringen skje trådløst over blåtann, RFID eller lignende.

Ifølge patentsøknaden tenker Apple seg en rekke ulike måter å implementere dette på, både med og uten tilhørende animasjoner og lydeffekter.

Det brukes eksempler som lyden av vann som helles ut, støvsuging, gass som siver ut av en kran, science-fiction teleportering (!) eller andre lyder som kan representere overføring av materiale fra et punkt til et annet.

Lydene skal også kunne reflektere hastigheten på overføringen.

Av patentdokumentene, som ble offentliggjort på onsdag, fremgår det at Apple har jobbet med dette i hvert fall i halvannet år.

Hvorvidt patentet blir innvilget eller om dette noensinne blir implementert i iOS eller andre Apple-produkter er uklart, men søknaden gir i det minste en pekepinn på hva som kan komme i fremtiden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.