Apple stevner eMachines for iMac-kopiering

Apple Computer velger å stevne amerikanske pc-produsenten eMachines for å ha kopiert designet til iMac.

Apple Computer velger å stevne amerikanske pc-produsenten eMachines for å ha kopiert designet til iMac.

Søksmålet fra Apple Computer kommer etter at eMachines egne datamaskiner, eOne, nå har en design som Apple mener er til forveksling lik iMac.

Dette er andre gang på to måneder at Apple saksøker et selskap for å ha kopiert designet til iMac. Første gang var mot Future Power, et selskap i den koreanske Daewoo Group, som selger en wintel-basert iMac-kopi i USA. Nå føyer Apple eMachine til listen over saksøkte.

Designet for iMac er unikt i markedet for personlige datamaskiner med gjennomsiktig plast og runde former, og brøt fullstendig med den standardiserte gråhvite firkantede boksen som datamaskinen oftest ble oppfattet som.

Apples isjef, Steve Jobs, sier i en pressemelding fra Apple Computer at eMachine har hatt utallige valgmuligheter for designet på sine datamaskiner, men valgte heller å kopiere Apples design. Vi har investert mange penger i å etablere og markedsføre våre maskiner, og vil derfor beskytte vårt design, sier han.

Toppsjef i eMachine, Stephen Dukker, sa til Reuters tidligere i uken at eMachines eOne-maskiner ikke kommer som en følge av iMac-maskinene. - Om du ser på et bilde av vår maskin og en iMac vil du se at de ikke er like. De har totalt forskjellig industridesign.

Det mener imidlertid ikke Apple Computer, som aller helst ser at iMac-like eOne-maskiner ikke blir distribuert i hele tatt. Om salget ikke stanses vil Apple kreve kompensasjon.

Mange har sett for seg at søksmålet kom, en skribent i New York Times skriver at blåfargen på eOne kan beskrives som "Sue Me Blue" (eller "saksøk meg blå" - direkte oversatt.).

Til toppen